iwant2help

Networking & Νέοι πελάτες

Δικτύωση για ελ.επαγγελματίεςΤο πρόβλημα
Πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες, επιχειρήσεις, έμποροι και πωλητές δεν μπορούν και δεν θέλουν να κάνουν επιθετική εξωστρεφή αναζήτηση πελατών. Πολλές φορές δεν το επιτρέπει και το επάγγελμά τους. Γιατροί, δικηγόροι, πολιτικοί μηχανικοί, συμβολαιογράφοι , έμποροι και πολλοί άλλοι ΔΕΝ μπορούν να προσεγγίσουν υποψήφιους πελάτες . Έτσι αναγκάζονται να περιμένουν υπομονετικά τον πελάτη να τους καλέσει έχοντας ελάχιστα περιθώρια ενεργειών. Οι νέοι πελάτες όμως δεν θα έρθουν από μόνοι τους.

Είναι όμως αλήθεια πως δεν μπορούν να κάνουν κάτι;

Παρόλα αυτά η κοινωνική δικτύωση ( networking), όταν γίνεται με οργανωμένο και επαγγελματικό τρόπο, δίνει σταθερά και αποδεδειγμένα νέους πελάτες, καθημερινά σε χιλιάδες επαγγελματίες.

Η βασική ιδέα

Ο αποτελεσματικώτερος τρόπος που μπορούν να αυξήσουν την πελατεία τους πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες αλλά και έμποροι είναι μέσω όσων γνωρίζουν αλλά και των γνωστών αυτών. Οι νέοι πελάτες θα έρθουν από αυτό που στη γλώσσα του marketing λέγεται referall marketing ή word of mouth marketing.  Για να αναπτυχθεί χρειάζεται γνώση και μέθοδο ώστε σε βάθος χρόνου να αυξηθεί αυτό που λέγεται “κοινωνικό κεφάλαιο” . Το κοινωνικό κεφάλαιο είναι το πλήθος των γνωστών ατόμων που είναι υποψήφιοι ή εν ενεργεία πελάτες, αλλά και πηγή νέων γνωριμιών και πελατών.

Η στρατηγική μας

Ο ελεύθερος επαγγελματίας (freelancer) ή ο επιχειρηματίας πρέπει να κατανοήσει τις βασικές αρχές της κοινωνικής δικτύωσης. Να ξέρει τα εργαλεία που πρέπει να χρησιμοποιεί για να αναπτύσσει υγιείς και αποδοτικές σχέσεις αλλά και να μάθει να τα λειτουργεί. Του εξηγούμε λοιπόν ποιά είναι αυτά τα εργαλεία, πως να τα χρησιμοποιεί αλλά και πως να καταστρώνει σχέδιο δράσης και αξιολόγησης της προσπάθειάς του.


Ο στόχος

Κάθε συμμετέχων μετά την εκπαίδευση αυτή θα μπορεί :
>    να περιγράφει  την σημασία της ανάπτυξης του κοινωνικού κεφαλαίου
> να αναπτύσσει  με άνεση τις επαφές και γνωριμίες του
>    να εκμαιεύει αποτελεσματικά συστάσεις που μπορούν να αποτελέσουν πελάτες ή κέντρα επιρροής
>    να επικοινωνεί  με υποψήφιους πελάτες και να κλείνει ραντεβού
>    να δημιουργεί κέντρα επιρροής που θα συστήνουν υποψήφιους πελάτες με συστηματικό τρόπο.

Η διάρκεια εκπαίδευσης

Η συνολική διάρκεια της εκπαιδευτικής ενότητας διαμορφώνεται ως εξής.
1.      Βασική εκπαιδευτική ενότητα 4 ώρων
2.    Επιπλέον 4 εβδομαδιαίες διαδικτυακές συναντήσεις για ανταλλαγή απόψεων και εμπειρίων από την εφαρμογή.

Σε ποιόν απευθύνεται
Απευθύνεται σε ελεύθερους επαγγελματίες κάθε κατηγορίας, είδους ή υπηρεσίας π.χ. γιατρούς, δικηγόρους, λογιστές, ασφαλιστές, κτηματομεσίτες, συμβολαιογράφους, εμπόρους λιανικής, φυσικοθεραπευτές, δικτυωτές (MLM) και γενικά σε όποιον θέλει να αναπτύξει το πελατολόγιό του  χωρίς να λειτουργεί  “επιθετικά” προς τον υποψήφιο πελάτη όπως και για πωλητές κάθε κατηγορίας ( χονδρικής, λιανικής, ασφαλιστές κλπ)

Παροχές
Κάθε συμμετέχων με το τέλος του σεμιναρίου θα έχει :
– Πλήρεις σημειώσεις με όλα τα βασικά σημεία που διδάσκονται
– Πιστοποιητικό παρακολούθησης
– Οπτικοακουστικό υλικό από τα workshop ή role play ανάλογα με την εκπαίδευση

Ο χώρος διεξαγωγής καθορίζεται από τον εισηγητή εκτός αν η εκπαίδευση διεξάγεται ενδοεταιρικά.
Ειδικές τιμές προσφέρονται για ενδοεταιρικά σεμινάρια και μεγάλα γκρουπ.

Αν θέλετε να ενημερωθείτε για προσεχή ημερομηνία διεξαγωγής της εκπαίδευσης αυτής όπως και την αξία της συμπληρώστε τα στοιχεία σας παρακάτω και θα λάβετε σύντομα περισσότερες πληροφορίες.

Σας ενημερώνουμε πως τα σεμινάρια σε φυσικό χώρο έχουν αναβληθεί λόγω COVID και θα προγραμματισθούν μελλοντικά μέσω διαδικτύου