iwant2help

Βασικό workshop Ασφαλιστικών Συμβούλων

Εκπαίδευση ασφαλιστικού συμβούλουΤο πρόβλημα

Η βασική εκπαίδευση ασφαλιστικού συμβούλου, έχει τεράστια σημασία τόσο για την εξέλιξή του όσο και για την παραμονή του στο επάγγελμα. Ένα μεγάλο ποσοστό εγκαταλείπει την καριέρα αυτή μέσα στους πρώτους μήνες και αυτό λόγω έλλειψης αποτελεσμάτων με συνέπεια το χαμηλό εισόδημα. Αυτό το ποσοστό συνεχίζει να αυξάνει από τη στιγμή που ο νέος ασφαλιστικός σύμβουλος καλείται να επωμιστεί, με την έναρξη του επαγγέλματος και πάγια μηνιαία έξοδα.
Η ανάγκη λοιπόν για άμεσα αποτελέσματα και έσοδα είναι περισσότερο από ποτέ επιτακτική.

Η εκπαίδευση ασφαλιστικού συμβούλου  έχει άμεση επίδραση τόσο για τον ίδιο τον επαγγελματία όσο και για την ομάδα και την εταιρεία του. Για αυτό επιδιώκουμε με το τέλος της εκπαίδευσης,  ο εκπαιδευόμενος να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμος να εξασκήσει το επάγγελμα χωρίς χάσιμο χρόνου. Επίσης αντιλαμβανόμαστε τη σημασία να  κατανοήσει στην πράξη πως θα εφαρμόσει αυτά που μαθαίνει.

 
Η στρατηγική

Για να το καταφέρουμε αυτό και για να βοηθήσουμε τον συμμετέχοντα να είναι έτοιμος να εφαρμόσει όσα έμαθε με το τέλος του σεμιναρίου, υιοθετούμε 3 βασικά στοιχεία:
1. Όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία βιωματικής άσκησης όπως παίξιμο ρόλων (role playing), ζωντανά παραδείγματα με επαφές με υποψ.πελάτες, παραδείγματα τηλεφωνικών επαφών κλπ.
2. Εγγραφή σε βίντεο ώστε να έχουν οι συμμετέχοντες την ευκαιρία να δουν τον εαυτό τους, να εντοπίσουν τις αδυναμίες αλλά και να εξοικειωθούν με τις φάσεις της δουλειάς, τις αντιρρήσεις των πελατών και την διαδικασία.
3. Μετασεμιναριακή περίοδο υποστήριξης με προκαθορισμένες ζωντανές ομαδικές συναντήσεις, με γραπτή επικοινωνία μέσω email αλλά και με διαδικτυακές προκαθορισμένες συνεδρίες (webinars) για την συμπλήρωση των κενών.

Σε ποιον απευθύνεται

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται τόσο σε εντελώς νέους ασφαλιστικούς συμβούλους αλλά και σε όσους είναι ήδη ασφαλιστικοί σύμβουλοι, πράκτορες ή διαμεσολαβητές και θέλουν να μάθουν πως θα επανεκκινήσουν τη καριέρα τους.

Τι προσφέρει

Ο/Η εκπαιδευόμενος/η με το τέλος του σεμιναρίου θα μπορεί :
• να περιγράψει με σαφήνεια όλες τις φάσεις της ασφαλιστικής πώλησης
• να καταρτίσει τη αρχική λίστα υποψηφίων πελατών από τους κύκλους του
• να «γεμίζει» πάντα τη λίστα αυτή μέσω συστάσεων από γνωστούς και πελάτες αλλά και όλους τους τρόπους εξεύρεσης πελατών.
• να χρησιμοποιεί τα μυστικά της τηλεφωνικής επικοινωνίας ώστε να κλείνει αποτελεσματικά τα ραντεβού που χρειάζεται
• να χειρίζεται τις αντιρρήσεις των υποψηφίων πελατών με άνεση και αυτοπεποίθηση
• να γνωρίζει τη μεθοδολογία για την εξεύρεση ασφαλιστικών αναγκών και να «οδηγεί» την πώληση στο κλείσιμο και την επιτυχία.
• να κάνει service στον πελάτη εντοπίζοντας συμπληρωματικές ανάγκες ( σπίτι, επιχείρηση, αυτοκίνητο κλπ) και να εκμαιεύει συστάσεις
• να καταγράφει τη δραστηριότητα του ώστε να βγάζει συμπεράσματα για τη πορεία του αλλά και για να δημιουργήσει στόχους σε συνεργασία με τον μάνατζέρ του.

Διάρκεια

Αρχικά 20 ώρες βασική θεωρία και workshops + 6 ώρες μετεκπαιδευτική υποστήριξη (με 4 εβδομαδιαίες συναντήσεις) δηλαδή συνολικά περισσότερες από 26 ώρες θεωρίας και πρακτικής.
Το πρόγραμμα για την εκπαίδευση ασφαλιστικού συμβούλου μπορεί να μεταβληθεί ανάλογα με τις ανάγκες της ομάδας ή σε περίπτωση που πραγματοποιείται ενδοεταιρικά.

Παροχές

> DVD με όλες τις μαγνητοσκοπήσεις κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου όπως και πλήρεις σημειώσεις
> Με το τέλος του σεμιναρίου και εφόσον κάθε συμμετέχων έχει παρακολουθήσει τουλάχιστον το 80 % των συνολικών ωρών, παραδίδεται πιστοποιητικό παρακολούθησης.
> Ειδικές τιμές για ενδοεταιρικά σεμινάρια ή ομάδες συμμετεχόντων.

 

Για πληροφορίες σχετικά με την επόμενη διεξαγωγή της εκπαίδευσης αυτής όπως και με την αξία συμμετοχής, θα σας αποσταλλούν με ηλ.ταχυδρομείο συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Σας ενημερώνουμε πως τα σεμινάρια σε φυσικό χώρο έχουν αναβληθεί λόγω COVID και θα προγραμματισθούν μελλοντικά μέσω διαδικτύου